Kerstnieuwsbrief Karibu 2023

Close Icon
   
Contact Info     Call 24 Hours: 1.888.222.5847

Projecten Rwanda   arrow

Sinds de oprichting in 1999 heeft Karibu al veel kunnen doen, dank zij de steun van honderden donateurs! Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste projecten van Karibu. Meer informatie vindt u op de pagina over dat specifieke project.

Het Karibuhuis in Kabarondo

In Kabarondo heeft Karibu een weeshuis opgericht waar weesjongetjes worden opgevangen. Het karibuhuis staat in Rwanda zeer goed bekend. Door deze voorbeeldfunctie ontvangt het weeshuis af en toe hoog bezoek.

Woningen in Musha
Doordat er tijdens de burgeroorlog zoveel huisjes en hutten zijn vernield en doordat mensen nauwelijks geld hebben, heeft de Stichting Karibu voor een aantal van de armsten eenvoudige huisjes gebouwd. Dit doen we in samenwerking met broeders, een congregatie met de naam Abambari ba Jambo.

Basisschool in Musha
In de buurt van de woningen in Musha is vervolgens ook een school gebouwd. Deze school groeit met de kinderen mee: er is begonnen met 3 kleuterklassen, dit werd uitgebreid met 6 lagere school klassen en inmiddels zijn er zelfs al 3 lokalen gebouwd voor de toekomstige middelbare school!

Beroepsonderwijs in Kicukiro
In Kicukiro heeft Karibu in de zomer van 2012 een technische school ingericht.We zijn nog aan het onderzoeken of/hoe we daar ook een naaiatelier (of misschien zelfs een naaiopleiding) kunnen inrichten met de naaimachines die Wijbenga-Enschede heeft gedoneerd.

Overige hulp
Behalve de grotere projecten levert Karibu ook bijdragen aan de renovatie van een medische post “La Madone” en aan tandzorgprogramma’s van de Oral Health Foundation Rwanda (OHFR).
Daarnaast biedt Karibu in een paar gevallen individuele steun in de vorm van een medische behandeling of schoolkosten.